ضریح مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به دلیل فرسودگی در دستور کار تعویض قرار گرفته که طراحی آن انجام شده و در حال ساخت می باشد. هدایای شما بزرگواران در زمینه ساخت ضریح مطهر هزینه می گردد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۵۳۷۱۷۵۳۷۵ تماس حاصل نمایید.
مروری بر تاریخچه ضریح مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با قدمتی بیش از چهار قرن
ضریح مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها با سابقه ای قریب به ۴۵۰ سال به مرور زمان تغییراتی را به خود دیده است و به شکل امروزی در آمده است.
اگرچه که زیارت قدمتی بسیار دارد و قبور اهل بیت علیهم السلام و فرزندان صالحشان همواره مورد توجه شیعیان بوده است اما ساخت گنبد و بارگاه و به دنبال آن ساخت ضریح بر مزار اهل بیت علیهم السلام و اولیاء خدا پیشینه ای متفاوت دارد.
از این رو با نگاهی اجمالی پیشینه ساخت ضریح بر مزار مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها تاریخچه و تغییر و تحولات آن را از نظر می گذرانیم.
در سال ۶۰۵ هجری قمری امیر احمد بن اسماعیل بزرگ خاندان آل مظفر، بزرگترین استاد کاشی ساز آن زمان “محمدبن ابی طاهر کاشیکار قمی” را به کار ساخت و پرداخت کاشی های مرقد(صندوقچه قبر مطهر) حضرت معصومه سلام الله علیها گماشت و او به مدت ۸ سال به این کار مشغول بود و سرانجام در سال ۶۱۳ کاشی های مرقد مطهر آماده و کار گذاشته شد.
سپس در سال ۹۶۵ هجری قمری شاه طهماسب صفوی در چهار طرف مرقد مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها ضریحی آجری و آراسته به کاشی های هفت رنگ و کتیبه های معرق بنا کرد و در اطراف آن منافذی باز بود تا هم مرقد دیده شود و هم زائران نذورات خود را داخل ضریح بریزند.
در سال ۱۲۳۰ هجری قمری فتحعلی شاه قاجار همان ضریح را نقره پوش کرد ولی این ضریح به مرور زمان فرسوده شد و نیاز به بازسازی پیدا کرد؛ بنابراین در سال ۱۲۸۰ ه ق ضریحی که از نقره ضریح سابق و نقره های موجود در خزانه ساخته شده بود به جای آن نصب شد.
این ضریح نیز چندین مرتبه تجدید بنا و اصلاح شد و سالهای متمادی روی مرقد مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها باقی بود تا اینکه در سال ۱۳۶۸ ه ق به دستور تولیت وقت، شکل ضریح را تغییر دادند و ضریحی را با ظرایف و شاهکارهای هنری ویژه جایگزین ضریح قبلی شد که این ضریح تا سال ۱۳۸۰ هجری شمسی بیش از نیم قرن بر فراز مرقد حضرت معصومه سلام الله علیها باقی بود.
اسفندماه ۱۳۸۰ هجری شمسی در زمان تولیت آیت الله مسعودی خمینی به خاطر فرسودگی ضریح سابق و بریدگی هایی که در آن ایجاد شده بود و سبب مجروح شدن زائران می شد اصلاحات و تعمیرات جدیدی بر روی ضریح انجام گرفت و نقره ۱۰۰ درصد خالص جایگزین نقره قبلی شد و چوب های زیر آن اعم از ستون و پایه و … به دست استادکاران اصفهانی از بهترین چوب چنار خشک ساخته و قلم زنی و جایگزین قسمت های فرسوده قبلی ضریح شد و ضریح سابق که فرسوده شده بود به خزانه آستان مقدس تحویل داده شد.